Vetélést befejező műtét

Elhalt terhesség befejezése

Vetélést befejező műtét

Minden hatodik várandósság spontán vetéléssel ér véget, amikor a magzat külső beavatkozás nélkül a 24. hét előtt elhal. Az esetek nagy részében ez minden tünet nélkül következik be. Sok oka lehet egy ilyen tragédiának, például sárgatest-elégtelenség, korábbi vagy éppen fennálló fertőzés a hüvelyben vagy a méhben, esetleg genetikai rendellenesség.

Amennyiben a terhesség korai szakaszában bármilyen panasza van, hasi fájdalom vagy barnás vérzés, azonnal keressen fel egy szakorvost. Panasz esetén a szakember megvizsgálja, s ha azt tapasztalja, hogy a vérzés kimaradását követően a méhben nincs terhesség, akkor joggal merülhet fel a méhen kívüli terhesség ténye. A vérzés azonban az elhalt terhesség gyanúját is felveti.

A Telki Kórházban először ultrahangvizsgálattal kizárjuk a méhen kívüli terhességet. Amennyiben a panaszok a 7. hét előtt jelentkeznek, megállapíthatunk elhalt, de korai terhességet is, így pár nap után meg kell ismételnünk a vizsgálatot. Az ilyenkor észlelt változások vagy ezek hiánya már eldöntheti a kérdést. Természetesen, ha korábban már volt szívműködés és a panaszok megjelenésekor ilyet nem találunk, akkor a diagnózist már egyetlen vizsgálat is igazolhatja.

A terhesség korai megszakadását spontán abortusznak vagy vetélésnek nevezzük, ha abból élő magzat nem jött a világra. A vetélés többnyire valamilyen betegség, rendellenesség következménye.

Az elhalt terhesség művi befejezését nőgyógyászati alapvizsgálat előzi meg. Ha a páciens korábban még nem szült, lamináriás méhnyak-előtágítást végzünk. A laminária egy méhnyaktágító pálca, melyet a műtét előtt 6-7 órával a méhnyakba helyezünk. A folyadékot magába szívó, speciális növényi rostokból álló pálca lassan, fokozatosan, térfogatának többszörösére növekedve kitágítja a méhnyakat. A tízedik terhességi hétig alkalmazzuk a manuális vákuum aspirációt, amely során a méh tartalmát a méhnyakon keresztül vezetett apró csövön át eltávolítjuk. Kontrollvizsgálatra 4 hét után várjuk a pácienst.

ÁRAK

Áraink tájékoztató jellegűek és a készpénzzel vagy kártyával helyszínen kiegyenlített szolgáltatásokra vonatkoznak.

A végső ár az orvosi konzultáció után és a választott fizetési mód ismeretében konkretizálódik.

A beavatkozásokhoz felhasznált gyógyszerek és/vagy gyógyászati segédeszköz költségeket a csomagárak nem tartalmazzák.

Elhalt terhesség befejezése 85.000 - 250.000 Ft