Pajzsmirigy túlműködés

Pajzsmirigy túlműködés

Pajzsmirigy túlműködés okának megállapítása, műtéti, gyógyszeres vagy izotópos kezelés

A pajzsmirigy-túlműködés, a hipertireózis szerteágazó és esetenként súlyos tüneteket okozhat. Sajnos nem mindig derül ki időben, hogy ez a betegség áll a tünetek hátterében. Egy arra hajlamos emberben a stresszes időszak is kiválthatja a pajzsmirigy-túlműködést, amely szerencsére jól kezelhető.

A hipertireózis a pajzsmirigy fokozott működésével járó folyamat, nem jelent minden esetben betegséget, ugyanis egy nehezebb lelki időszak, például a nőknél a menstruációs ciklussal járó stressz is okozhat elváltozásokat. A döntő kérdés, hogy tünet vagy betegség a hipertireózis.

A túlműködés oka, hogy túl sok hormont termel a pajzsmirigy, de a mirigy jóindulatú daganata is állhat a háttérben.

A hipertireózisnak különböző fokozatai vannak, és számos tünetcsoport jellemzi, a legtöbb nem is utal egyértelműen a pajzsmirigy túlműködésére. Jó étvágy ellenére is fogyás jelentkezhet, előfordulhat szívritmuszavar, indokolatlan remegés, nyirkossá válhat a bőr, kidülled a szem, a széklet gyakran hasmenéses, a fokozott anyagcsere miatt az átlagnál jobban izzad a beteg.

A pajzsmirigy autoimmun betegségének egyik formája a Basedow-kór, amikor ellenanyag-termelés következtében az egész pajzsmirigy fokozottan működik. Ez a betegség az esetek harmadában a szem előemelkedésével társul.

A hipertireózis megítélésében és gyógyításában döntő fontosságúak a tünetek, illetve azok súlyossága. Oki kezelésként használnak hormonképződést csökkentő gyógyszereket, illetve pajzsmirigy-túlműködést gátló készítményeket, tüneti kezelésként pedig nyugtatókat. Előfordulhat, hogy műtétre, esetleg izotópos kezelésre van szüksége a betegnek.

A Telki Kórházban a páciensek kivizsgálására és kezelésére rendelkezésre állnak a legkorszerűbb laboratóriumi, mikrobiológiai és képalkotó diagnosztikai módszerek. Az izotópos kezelések külső helyszínen, előjegyzés mellett történnek, így fölösleges várakozásra a kezelés alatt sem kell számítani.

ÁRAK

Áraink tájékoztató jellegűek és a készpénzzel vagy kártyával helyszínen kiegyenlített szolgáltatásokra vonatkoznak.

A végső ár az orvosi konzultáció után és a választott fizetési mód ismeretében konkretizálódik.

A beavatkozásokhoz felhasznált gyógyszerek és/vagy gyógyászati segédeszköz költségeket a csomagárak nem tartalmazzák.

Pajzsmirigy túlműködés 20.000 Ft-tól